Türk Dışişleri’nden Kürt Yönetimi’ne pul tepkisi: Bu vahim hatayı düzeltin

Türk Dışişleri’nden Kürt Yönetimi’ne pul tepkisi: Bu vahim hatayı düzeltin

Türk Dışişleri Bakanlığı, Papa’nın Erbil ziyareti nedeniyle Kürt Yönetimi tarafından hatıra olarak bastırılan ve üzerinde Kürdistan haritası olan bir pula sert tepki gösterdi.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Papa Francesco’nun Irak ve Kürdistan Bölgesi ziyareti sırasında Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) tarafından hediye verilen hatıra pullarından birinde yer alan Kürdistan haritasına tepki gösterdi.

iBakanlıktan yapılan açıklamada “Bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz” ifadeleri yer aldı. Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Papa Fransuva’nın Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında ülkemizdeki bazı illeri de içeren bir haritanın resmedildiği bir pulun da yer aldığı görülmektedir. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz.”

Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nden konuya dair henüz bir açıklama gelmedi.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.