Selahattin Demirtaş’a 3 yıl 6 ay

Selahattin Demirtaş’a 3 yıl 6 ay

Selahattin Demirtaş’ın, 2015 yılında Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla y-argılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Savcı, Demirtaş’ın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ s-uçu-ndan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar h-apis c-eza-sına çarptırılması istedi. Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Selahattin Demirtaş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

“CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI DİREKT HEDEF ALMADIM”

Duruşmada Cumhurbaşkanlığı’na 2 defa aday olduğunu, yıllardır siyaset yaptığını ifade eden sanık Demirtaş, “Hükümeti eleştirdim. Cumhurbaşkanı ve başbakanı direkt hedef almadım” dedi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Demirtaş’ın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. DHA

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.