İngiltere’de yeni tür korona

İngiltere’de yeni tür korona

İngiltere’nin güney kentlerinde koronavirüsün yüzde 70’e yakın oranda daha hızlı yayılacak şekilde mutasyona uğradığının tespit edilmesi ardından DSÖ İngiliz yetkililerle temasa geçti. Hollanda ise ülkeden uçuşları yasakladı. 

Hollanda Sağlık Bakanlığı, İngiltere’de tespit edilen yeni türün tespitinin daha zor olduğunu ve virüsün daha hızlı yayıldığını açıkladı. İngiltere ile uçuş yasağı, İngiliz yetkililerin mutasyona uğrayan yeni koronavirüs türünün eskisine kıyasla yüzde 70’e varan oranlarda daha bulaşıcı olduğunu açıklaması ardından geldi.

İngiltere’de mutasyon geçiren virüsün tespit edildiği kentlerde önlemler bir üst seviyeye çıkarıldı, sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yılbaşı kutlamaları için kısıtlamaların gevşetilmesi planı ise iptal edildi.

Virologlar, mutasyon geçiren koronavirüsün daha hızlı yayıldığını ancak şimdilik daha ölümcül olmadığını belirtiyor. DSÖ twitter hesabından “Mutasyon geçiren virüsün özellikleri ve etkileri konusunda daha çok şey öğrendikçe, üye ülkeler ve halkla paylaşacağız” açıklamasını yaptı.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.