Artış

Artış

Milyonlarca emekli bayram ikramiyesinin artışı ile sevinirken gözler temmuz zammına çevrildi. Zam miktarı merakla bekleniyor. Emekli maaşlarında ne kadar artış olacak ? SSK ve B-ağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı, beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre % 7.09 oldu. Böylece emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı 490 TL’yi bulacak. Peki kim ne kadar emekli maaşı alacak ? Emeklilerin gözü kulağı temmuz zammında.

Temmuzda maaşları 2021’in ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak olan SSK ve Bağ- Kur emeklileri zam oranını merak ederken, ipuçları da geliyor. Merkez Bankası’nın ekonomistlerle yapmış olduğu beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre, bu senenin ilk yarısındaki enflasyon yani SSK ve B-ağ-Kur emeklilerinin zammı % 7.09 olacak.

Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve B-ağ-Kur emeklilerinin gelirinde 490 tl’ye varan artış yaşanacak. En yüksek aylık 7 000 419 tl’ye çıkacak. Kesin oran Temmuz başında belli olacak. Bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve B-ağ-Kur emeklilerinin gelirinde 490 tl’ye varan artış yaşanacak. En yüksek aylık 7 000 419 tl’ye çıkacak. Kesin oran Temmuz başında belli olacak.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.