Acun ılıcalı

Acun ılıcalı

Alaçatı’da inşa edilen ve içlerinde Acun Ilıcalı ile Mesut Özil’in de villasının olduğu lüks projedeki kaç.klar için. Koruma Kurulu’ndan yık.m kararı çıktmıştır. Televizyoncu Acun Ilıcalı ve futbolcu Mesut Özil’in ultra lüks villalarının da yer aldığı. Ve Çeşme Alaçatı’da Ve.ryeriler İnşaat tarafından yapılan gayrimenkul projesiyle ilgili. İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu d-ikkat çeken bir k-arar almıştır.

Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre. Koruma Kurulu, 4460 ada 6 parselde yer alan 2700 metrekarelik arazi üzerinde yükselen villalarda. O-naylı projeye a-ykırı olarak inşa edilen bölümlerin y.kılmasını istenmiştir. Arazi üzerinde yükselen taşınmazlara ait imar barışı çerçevesinde alınan iki yapı kayıt belgesinin i-ptal edildiğine dikkat çeken. Ancak Koruma Kurulu, 2020 yılından bu yana izinsiz uygulamaların yapılmaya devam ettiğine dikkat çekmiştir. Ve Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.

Kral m.zarlarının yer aldığı arkeolojik SİT alanına inşa edilen villaların onaylı projesine farklı bir şekilde yapıldığı belirtilen kararda. İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu. 31 Temmuz 2021 tarihinde almıştır. Ancak Kurul, y.kım ve s-uç duyurusu kararı için. 2863 sayılı yasanının 9. ma-ddesine i-şaret etmiştir.

Ancak söz konusu m-addede. “Koruma Yüksek Kurulunun ilke kararları çerçevesinde koruma bölge kurullarınca alınan kararlara a-ykırı olarak. Korunması gerekli t-aşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ve koruma alanları ile sit alanlarında. İnşaî ve fizikî müdahalede bulunulamazdır. Bunlar yeniden kullanıma açılamaz. Veya kullanımları değiştirilemezdir. Esaslı onarım, inşaat, tesisat. Sondaj, kısmen veya tamamen y-ıkma, y.kma, kazı veya benzeri işler inşaî ve fizikî müdahale sayılır” yazmaktadır.

YORUM ALANI

Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.